Technische kenmerken van Eunice 2000 lijm en gebruiksaanwijzing

De binnenlandse fabrikant "Yunis" heeft een lijmsamenstelling 2000 gemaakt voor een breed scala aan toepassingen. Het mengsel wordt droog geleverd, verpakt in papieren zakken. Het blijft om het te verdunnen met water en het tegelmiddel is klaar. Eunice is chemisch neutraal, aanbevolen voor gebruik in kinderdagverblijven. Met zijn hulp coaten ze muren, vloeren en ook gevels.

Kenmerken van het merk Unis

Het bedrijf Unis is al meer dan 2 decennia actief op de Russische markt. Gedurende deze tijd leerden ze zeer goede, goedkope en hoogwaardige lijmen te maken. Het assortiment omvat meerdere soorten, zowel universeel als zeer gespecialiseerd.

De hoofddoelstelling van het bedrijf is de productie van droge mengsels. Ze zijn lang houdbaar en kunnen direct worden bereid. Eunice concurreert met succes met Ceresite en Hercules, waarbij ze de populaire kleefclassificatie binnengaan.

Samenstelling en technische eigenschappen

Het mengsel bevat cement, lijmadditieven, weekmakers. Het mengsel heeft een universeel doel, niet alleen omdat het wordt gebruikt voor het leggen van tegels binnen en buiten gebouwen. Met Yunis 2000 kun je vallen tot 15 millimeter compenseren door de gaffel te vervangen.

Hieronder worden korte technische kenmerken van de lijm weergegeven:

  • legtemperatuur - van 5 tot 30 graden Celsius;
  • optimaal verbruik - 3,5 kilogram per vierkante meter;
  • behoud van de eigenschappen van de oplossing vóór het begin van het uitharden - tot 3 uur;
  • tegelcorrectieperiode - 10 minuten;
  • minimale oplaadtijd op tegelvloer is 24 uur;
  • hechting aan de basis - 1 Megapascal;
  • werktemperatuurbereik - van -50 tot +50 graden Celsius;
  • verpakking - in zakken van 5 en 25 kilogram.

Op welke ondergronden werkt tegellijm?

De veelzijdigheid van de lijm ligt in het vermogen om met verschillende soorten ondergronden te werken - beton, gips, cementdekvloeren, muren, vloeren. Ze hoeven niet eens te worden geëgaliseerd voordat ze worden gelegd. U hoeft ook geen extra moeite te doen om een ​​inkeping te maken, wat meestal nodig is voor het lamineren.

Het aan te brengen oppervlak moet schoon, droog en zo vlak mogelijk zijn.

Bevochtigen is niet nodig, Eunice hecht op de meeste harde oppervlakken van een grote verscheidenheid aan materialen.

Het aan te brengen oppervlak moet schoon, droog en zo vlak mogelijk zijn.

Concreet

Eunice 2000 is compatibel met betonoppervlakken en zorgt voor een betrouwbare hechting van de coating op de ondergrond. Voordat lijm wordt aangebracht, worden ze ontdaan van stof, vuil en sporen van olie. De vernietigde betonlaag is afgebroken. Voor vlakke oppervlakken, om het verbruik van het mengsel te standaardiseren, wordt de samenstelling aangebracht met een kamspatel.

In alle andere gevallen, in de aanwezigheid van scheuren en kuilen, hoogteverschillen, worden ze gevuld met lijm, waardoor een uniform vlak wordt verkregen. Correctie van de tegelcoating is mogelijk binnen 10 minuten, daarna begint het proces van uitharding van het mengsel.

Gips

Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling garandeert Eunice 2000 een hoge trekkracht van de tegel van de drager. Zelfs gips. De reiniging gebeurt handmatig of machinaal.Het kant-en-klare mengsel wordt aangebracht op de te coaten oppervlakken, terwijl het creëren van lijmcontactgebieden is toegestaan, zowel op de ondergrond als op de tegel zelf.

Het maakt niet uit wat voor installatie wordt gebruikt - porselein, natuursteen, tegels, Eunice 2000 zorgt voor een betrouwbare hechting aan muren en vloeren.

Steen

Door met tegels te bekleden, kunt u het uiterlijk van kale bakstenen muren onherkenbaar veranderen. Hiervoor zijn voldoende mogelijkheden: gescheurde steen, zandsteen, klinkergieten, geglazuurde tegels. Het blijft om een ​​​​betrouwbare lijm te kiezen. Eunice 2000 werkt in dit geval ook. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken dat de muur vóór de installatie wordt ontdaan van oud gips, schimmel, verf, sporen van olie of petroleumproducten.

Cement

Cementmuren en -vloeren zijn opgenomen in de lijst met materialen waarmee de lijmfabrikant een acceptabele hechting garandeert. Net als in de vorige gevallen is het nodig om stof en vuil te verwijderen. Bij gebruik van Unis als egalisatielaag (dit is toegestaan ​​door de fabrikant) neemt het lijmverbruik evenredig toe.

Een vierkante meter oppervlak tijdens het coaten ondersteunt tot 50 kilogram tegels.

Een vierkante meter oppervlak tijdens het coaten ondersteunt tot 50 kilogram tegels. Dit betekent dat zware materialen (graniet, marmer, cermets) kunnen worden gebruikt.

Asfalt

Bitumineuze coatings bieden in de meeste situaties niet de vereiste stabiliteit, maar gezien de unieke eigenschappen van Eunice lijm is dit geen belemmering.Het enige gevaar is dat bij buitengebruik de hechting van de tegel aan de lijm er niet voor zorgt dat de asfaltverharding loslaat van de ondergrond. Deze samenstelling is volgens de fabrikant bestand tegen ten minste 30 tijdelijke ontdooi-vriescycli (volgens andere bronnen - 100).

Handmatig

Het gebruik van Eunice 2000-lijm wordt beperkt door omgevingsomstandigheden: de temperatuur mag niet lager zijn dan +5 en hoger dan +30 graden Celsius. De vereiste luchtvochtigheid is 75% (grenswaarde). Voordat met het coaten wordt begonnen, wordt de basis voorbereid. Het omvat de verplichte verwijdering van de oude dekvloer, gepleisterd met rottend gips. Alles wat in de toekomst kan schillen of afbrokkelen, moet worden verwijderd. Het egaliseren van de basis is ook een belangrijke procedure die het verbruik van het lijmmengsel zal verminderen en de tijd die aan het bekleden wordt besteed, zal verminderen.

De fabrikant staat het gebruik van Eunice 2000 toe om vallen tot 15 millimeter te compenseren, maar dit kun je beter vermijden. Het wordt aanbevolen om de composities van Yunis - Silin, Teplon en Standard te gebruiken. Openingen, defecten van 10 millimeter of meer zijn onderhevig aan afdichting. Als u de restanten van de oude coating volledig verwijdert, is coating niet mogelijk, er wordt elke 4-5 centimeter een gemiddelde inkepingsdiepte gemaakt.

Om de hechting aan de ondergrond te vergroten, is het toegestaan ​​om een ​​speciale primer te gebruiken, die verkrijgbaar is in de productlijn van Yunis. Een of twee passen zijn voldoende. Oppervlakken met verhoogde vloeistofabsorptie, cellenbeton of gas-silicaatwanden moeten zorgvuldiger worden behandeld. Geforceerde bevochtiging is niet nodig.

De fabrikant staat het gebruik van Eunice 2000 toe om vallen tot 15 millimeter te compenseren.

Bij het mengen van de lijmoplossing van het voorverpakte mengsel worden schone gereedschappen en containers gebruikt, zonder resten van andere verbindingen, zonder sporen van olie.Het is noodzakelijk om een ​​homogene consistentie te bereiken, zonder klontjes en ontbrekende (droge) plekken. Het is toegestaan ​​om, om het proces te versnellen, mechanische middelen, roerders en mondstukken te gebruiken.

Idealiter pauzeert u na actief mengen 3-5 minuten zodat de componenten van het mengsel kunnen reageren met de vloeistof. De bewaartijd voor vers bereide mortel is 3 uur. Na deze periode moet het mengsel worden uitgewerkt. Lijm wordt aangebracht met een bouwspaan, spatel (normaal of kam).

Voor een betere hechting en luchtafvoer wordt aanbevolen om de tegenoverliggende tegels lichtjes aan te drukken en om te draaien (zachtjes met een hamer in een rubberen omhulsel tikken).

Een andere truc betreft het optimaliseren van de tijd die aan de bekleding wordt besteed: de lijm moet worden aangebracht volgens zijn eigen capaciteiten, om de "potlife" van de oplossing niet te overschrijden, om te voorkomen dat deze uithardt. Bij buitengebruik, vooral bij gebruik van tegels van grote afmetingen en gewichten, wordt de verbinding aangebracht op beide pasvlakken, de basis en de bekleding. Als de installatie is voltooid, heeft de uitvoerder ongeveer 10 minuten de tijd om het te corrigeren, wat belangrijk is als er per ongeluk een fout is gemaakt of de voortgang van het werk is verstoord.

Berekening van het verbruik

Om het nominale verbruik van droge mix per m2 te bepalen, volstaat het om de instructies op de verpakking zorgvuldig te bestuderen. Bij een genormaliseerde laag van 3 millimeter wordt dat ongeveer 3,6 kilogram per vierkante meter oppervlak. Dienovereenkomstig zal het verbruik toenemen met een grotere lijmdikte.

Voorzorgsmaatregelen

Lijm is geen giftig product.Maar dit betekent niet dat standaard voorzorgsmaatregelen niet nodig zijn: bescherm de gezichtsorganen, vermijd contact met slijmvliezen en ga de slokdarm binnen.

Voor-en nadelen

De lijm is bedoeld voor gebruik in de meeste situaties, voor een verscheidenheid aan materialen en omgevingen. Het is geschikt voor uitwendig gebruik, niet giftig, bevat geen gif. Aanbevolen voor kinderinstellingen. Het grote voordeel van de lijm is dat deze in Rusland wordt geproduceerd en is aangepast aan de lokale omstandigheden. Het nadeel kan worden beschouwd als het feit dat Eunice een beperkt aantal vorstbestendigheidscycli heeft, niet met alle oppervlakken werkt.

Wat moet je nog meer weten

Het assortiment van de fabrikant omvat een verscheidenheid aan mengsels van lijmen, verwerkingsmiddelen en afwerkingsmiddelen. Voordat u de juiste kiest, moet u de kenmerken, het bedrijfstemperatuurregime bestuderen en pas daarna de juiste lijm voor de tegel kiezen.



We raden u aan om te lezen:

TOP 20 tools alleen om een ​​kunststenen gootsteen in de keuken schoon te maken